BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

tisdag 30 juni 2009

I natt var det inga stenar men dock en vajer som nästan gick av och fick lagas men 280 kilo var åter en bra natt.

På väg ut kom Jenny å Matte och barnen å körde om oss dom skulle ut å fiska makrill en sväng

måndag 29 juni 2009

Sten

Per-Axel i full färd med att laga trålen efter natten bravader tryggt övervakad av Kärre Arne






Inatt fick ji en så stor sten i trålan att trumman inte hade en chans att få upp den. Men som tur var va vi nära breda berg vid Nidingen där det bara e 5 meter djupt så vi fick släpa stenen däröver så det skavde hål i trålen å stenen trilla ut. detta lyckades bra och sen kunde vi köra upp trålen och eftersom stenen låg framför selekterings gallert så förlorade vi inga kräfter heller så nattens fångst ca 300 kilo var åter en lyckad natt.



söndag 28 juni 2009

Säl safari.

Tog en sväng med ekan i dag ock kollade sälbeståndet och det var ingen överhängande risk för att dom skulle va utrotningshotade.
För er som inte vet kan ni klicka på bilderna för att få dem större.

En liten unge på väg upp till sin väntande mor. Eller kanske en väntandes Norrman med sin spik klu....nej det är nog hans mor som väntar.




Unge



Samma unge med sin mor










Ganska blängande alfa hanne






En något nervös mamma







Denna var lite handikappad eftersom vänster fenan bara var en liten stump antagligen INTE en Vithaj men vem vet vi kan jun låtsas så det blir lite spännande.








Bröllop

I da har ja hjälpt Malin å blända brudparet under tiden hon plåta vackert värre.

Efter detta grilla ja hos Krippa och sen plöjde vi 5-6 avsnit med Dexter som visades i ett maraton på tv denna fina sommarkväll som vanligt fylld med repriser

lördag 27 juni 2009

I dag har det hunnits med en del men dessa goa gamla gubbarna e ju inte så stressade så att säga, Bertil unner åsen, Bäns Rune å Almes Bertil utanför feskerilokalen.

Brorsans båt har skrapats målats å vaxats Simon å Börnie har hjälp te så hela slippninga gjordes på en dag.
Emellan plastning å målning han ja å Börnie bärga en liten dinge som slitit sig från sin något ouppmärksamma ägare.


I kväll har Krippa mekat med sin florida å ja med min åkgräsklippare som ja fått av Picasso. Denna behövde en översyn av förgasare däck å ström försörjningen men nu spinner han som en riktigt nöjd katt. En ny gasvajer ett batterin å bussningar till ena fram hjulet är det enda som behöver köpas och lite färg förstås.



fredag 26 juni 2009

Födelsedag

Först lades taket upp av mig å Böna och farsan John-Erik skruvade fast taket dom tillverkat det blev riktigt bra.

Sen åts det tårta å drack kaffe mycke trevligt må ja si

Hugo stod för att unga snillen spekulerar
Martin? Ja
hur mycke kostade detta huset, ja du Hugo ja vet inte det har stått här i 174 år.
Hugo tittar sig runt å säger. martin ja kan inte fatta att det fortfarande står.
Ja vad säger man han e allt för lustig den där Hugo.


onsdag 24 juni 2009

En vanlig dag på jobbet.

Onsdag morgon 0430 Ekenäs föröver Ganler atterud å färja på väj ilan etter a repa te vår granne i väst och ett pär timma te å dra.

0700 Vajra börjar köras in

Nu e vajra oppkörda å travlen kopplad i tromma å börjas köra in, nu e d spännande som alltid et nöra kräfter eller ej.






Här kommer lötten ve sia om båden på väj fram emot bogen för att halas opp och tömmas i bingen.




Här e fångsten tömd i bingen å nöra enstaka kräfter som inte kom mä plockas ve sia om och de va en rätt hyggli fångs även denna möre.





Här sorteras stora frå små, och allt som ska användas ska sen tvättas å skräpet går tebax i sjön.Efter detta så vägs allt opp å lägs i löder å isas märks och görs klart för försäljning på vägen i lann där det lossas å körs in i kylromm för att senare på kwällen hämtas med lastbil te Göteborg å försäljning på feskauktionen. Där ätter gåme hem å lägger uss å söver a stunn innan för nästa natt åtropprepa samma prosedur. allt för att ni kunder skä vära nöjda å gla å kinna äda kräfter te all spiritosa som ni häller i era smått alkoholiserate kröppa å tack för de de e d vi lever på.

Bilderna 2,3,4,5,6,7 är tagna av Kapten Gustav Persson som var med denna natt å kolla in läget på VG3 Äran.





















tisdag 23 juni 2009

Tillbaks till verkligheten

Makrill feskare på väg ut för att sätta sina garn

Solnedgång möget vacker

En rättt sketen ruta faktiskt Men nattens feske var åter mycket bra och det gör ju vardagen lite ljusare även om det just nu e semester som hägrar.


måndag 22 juni 2009

Mycket bra konser







söndag 21 juni 2009

SOM JA SKULLE KALLA DET EN KONSERT FRULLE.


AC/DC

Nu e d nära!!!! När detta skrivs är det en långpromenad med hunden en dusch och ett gäng öl kvar tills Brian och grabbarna entrar scenen på nya ullevi. Som det ser ut nu är vädret bra och det är ju ett stort plus eftersom det hela arrangeras utomhus.

lördag 20 juni 2009

Hemma hos Steve å Mirre

Det var ett glatt gäng som samlats för firandet av 2009 år midsommar med snaps och sång. Detta var mycket lyckat och trevligt med massa goda rätter på borden och Mirre dän där dippen du gör e ju bara så helt fantastisk.



Två granna däger eller som den lilla söta skånskan sa när ja sa granna däger, va ? har grannnen gjort nånting ja det e ju inte alltid min dialekt blir rätt begripen men det gör inget för roligt hade vi.


Basel med sina fina örhänge dividerandes med Krippa om hur men använder en grilltång på säkraste viset.



fredag 19 juni 2009

Skål ta mej fan!!!!!

Efter ett väl utfört träningspass for ja och Lou Ferrigno (Hulken) ner te fyrn å tog oss ett messommers bad å de skä ja sia att de va inte vart men jävligt kollt.



Farsan å John-Erik har satt in a nyer dör hos meg å ni sar ju så jädra glar han e. Men de bla redigt bra då må ja si


MESSOMMER

God dag önskar alla läsare av denna må hända klagande , glädjande och antagligen ganska sjuka blogg en rittit go messommer.

torsdag 18 juni 2009

Inget jobb i natt

Inget jobb inatt å lika gött va d för nu börjar ja tröttna ordentligt på fesket. Kanske lika bra att sluta å sadla om till ett mer välbetalt yrke än detta som styrs av ett gäng ärt hjärnor(om dom e så stora) på feskeriverkret som tror man kan jobba hur lite som helst och ändå kommer pengarna i ett brev från antagligen ingenstans.

onsdag 17 juni 2009

Tisdag kväll

Vilken kväll, men va gör Ante tror han att han e med på Titanic där han står i fören? Ja vet va en del av er tänker, det var väl två som stod i fören på denna olycksdrabbade ocean ångare MEN där går mina gränser för vad en besättningsman ställer upp på.

Här e "Olles Östen " på väg ut att dörja och de må ja si sicken båt så snygg å gyggt den själv harn gjort det ni inget för er mä tåmmen mett i handen.

tisdag 16 juni 2009

Ingen bra natt

Först gicken hydral slang till styrningen sönder men det lagade jag med gummiduk gamla slangar och nöra slang klämmor. Lite av Ärans macgyver om man själv får säga det skratt.


Ganler på vånn styrbords låring plöjanes jönom vågera