BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

måndag 31 augusti 2009

Då var det gjort

Ja nu e baksvingen avkapad så ombyggnaden är i full fart och det ska bli kul att se om detta kan hålla bättre. Det e ju en del jobb men det e inget som ja ser som något problem man börjar ju bli varm i kläderna vad det gäller moppebyggen.

Orust

På väg till orust för en super trevlig helg i Basels farsas stuga.

Eftersom vi glomt kräft hattar fick vi tillverka av vag naturen hade att erbjuda, och vilka hattar det blev.

Kräftor, krabba och räkor å va gött de va.


Dukning å förberedelse inför skaldjurs skivan.



Käringön där vi var och åt en fin middag å strosa runt lördag.




Färjan ut till Käringön





Bartömmning på Magasinet i Mollösund entrevlig men ack så blöt kväll Jack Daniels å kola för hela slanten vilket inte va bra när ja nu sitter med facit i hand. Helt otroliga mag plågor hela natten och det varar nog nöra dar, man har ju haft mag katarr förr.
Tack till alla inblandade å till Basels farsa som lånat ut stugan till detta trevliga gäng.





torsdag 27 augusti 2009

Summan av

Summan av nya vänner, skolan en vecka å avsluta helgen på Orust i en stuga med mina bästa vänner kan ju bara bli SUPER bra. Nu kokar ja kräftor å packar klädet för alla väder och i möre kör ja te Börje å köper nöra krabber för det e det godaste skaldjur som finns. Bilen ska städas och packas en engelska lektion ska klaras av och en sväng om Pokker å hämta lite godis sen bär det av norr över. hoppas ni fårt lika bra här hemma somvi tänker ha i Helleviksstrand.

måndag 24 augusti 2009

plugghäst


Ja trodde aldrig dessa ord skulle falla från mina läppar men det gör dom. Det e skoj att gå i skolan speciellt historian den e kul å med en fantastisk lärare vid namn Jan Engberg som med en enastående inlevelse å enorm kunskap kommer att göra dessa lektioner riktigt kul att närvara på. Matten har också vart rolig hittils ja detta kommer att gå bra å det känns helt rätt att ha tagit steget in i en värld en liten bit utanför 70 skyltarna på Buavägen.

lyssna å njut detta e komik på hög nivå

Söndag

Igår kväll var vi hos David å fick oss lite gott att äta å trevligt sällskap

Morgonen inleddes med gås jakt som inte var över sig men vi kom upp i tid å det var en kanon fin morgon.

Ceasar väntar med stort tålamod på att få hämta något, å det fick han till slut och det va tur han va med för vi hade nog inte hittat gåsen annars. Så ibland ser man varför det e viktigt med en hund vid jakten.


Krippa i väntan på att gässen skall dyka upp i horisonten.



lördag 22 augusti 2009

Sociten


I dag har vi varit i Varberg å lyssnat på Baggers Crown som Simon gått å blett sångare för. Och det gick riktigt bra för Stig-Arne å Margaretas lelle pöjk. Ja hela spelningen var jättebra å det va trevligt att få setta på Harrys med detta Världs kända band å få skomma ett pär bägare med desse goa gobba.













torsdag 20 augusti 2009

Detta ska bli roligt.

Har gjort min första dag i skolbänken och det verkar kunna bli kul och lärarna verkar trevliga och klasskamraterna också. Ja historia läraren eller som ja valt att kalla honom "kapten red bull" kan ja lova att på dom lektionerna somnar ingen sicken lirare.

onsdag 19 augusti 2009

Utflyckt

Här e blå faran på väg te årnäs för att hälsa på Paul-Erik å Bente deras härliga hundar å tess nya valpar tyvär blev korten inte bra så ja återkommer med dessa bedårande valpar.



På morgon promenaden såg ja en familj med rådjur underbart.


Ja där under finns det som gör att det kallas kantarell macka en öl å på tvn ser ni puyol i barca. kan bli en bra match.




tisdag 18 augusti 2009

Underlig känsla

Sitter här i soffan å kan ha gjort mitt sista pass på havet som fiskare å det e med blandade känslor måste ja säga. Det ska bli kul att börja skolan å träffa nya människor inte för att ja inte e nöjd med mina vänner för det e ja verkligen men det e inte fel att lära känna nya å inte sitta inskränkt i Bua alltid. Det stora problemet e att Ante inte hittat någon som vill gå med å det känns jobbigt för även om ja måste tänka på mig själv känner ja mig som en svikare å det e jobbigt men vi får hoppas det löser sig.

söndag 16 augusti 2009

Kräftskiva

Igår hade vi kräftskiva i garaget å detta var mycket lyckat så det får nog bli tradition.

Det dansades


Maria väntar på sin beställning tror ja




Malin ser glad ut å de e inte så konstigt för vi hade väldigt kul.




Krippa är bartender å Åke nöjd kund





Berniefick åka hem å hämta guran å det e alltid ett trevligt inslag tyvärr e vi inte allt för bra på texter men några fixa vi






Anna-Lena å Sandra är så vackra som bara dom kan va







Jenny å Crille kom ut till kusten ifrån Björketorp trevligt.









































Simons hemma gjorda kräfthatt var mycke granner












Basels hatt vann bästa hatt tävlingen MEN det vill ja säga att alla hattar var riktigt fina så det var väldigt jämt.

STORT TACK till alla medverkande för att ni hjälptes åt att få en så jätte trevlig å mysig kväll.











lördag 15 augusti 2009

Morgon rundan

Trodde aldrig det skulle komma en katt på denna blogg men ack vad man kan ha fel. Vad ni inte ser på bilderna som ja såg var hur benen sprattlade på den lilla ynkliga musen när han förtvivlat försökte slita sig loss ur munnen på detta rovdjur.

Kattungen har just fått en förstklassig lektion i hur man jagar möss. Kanske skulle skriva in mig på en kurs, har änna vart lite dåligt med mus det sista.

fredag 14 augusti 2009

Vilken miss

I dag glömde jag kameran å det kostade mig kanske mitt livs bild. Idag kom det en gigantisk tromb bara en bit ifrån oss när vi låg och trålade och det kan ja säga att det var tur den inte träffa för den hade gjort enorma skador.Kanske lika bred som en fotbolls plan och den var lika bred hela vägen upp i sitt moln och den drog mängder med vatten med sig. Det var i och för sig kul att se den det hade vilken storm cheaser som helst tyckt, ja nu säger ja inte att det var en F5 men ja har sett många på dessa program på discovery som varit mindre men ändå fått dessa människor mycket upphetsade. Ja men nu e ja hemma å håller på att koka krabbor och ett gäng klor som skall avnjutas tillsammans med kräftor å diverse skaldjur å en bit bröd å dricka i goda vänners lag på lördag.

torsdag 13 augusti 2009

Blåsigt

Gick ut vid 19 kom hem vid 03 sålde lite kräftor å fesk te nöra Ryssar som låg i hamnen med riktigt feta båtar. sen hema ve 04 för å sova till 10 i 6 höra sjövädret å ut igen då det e kräftskivor i var stuga det ger bråda tider för feskarn.

onsdag 12 augusti 2009

To dag

I dag har ja varit i Falkenberg å lämnat in mina dyktuber å alla tre var i behov av provtryckning så det hela slutar väl på runt 1500 kr . Inte kul med tanke på att tv pajat mobilen e kass å datorn har pajat och man snart e en fattig student.

tisdag 11 augusti 2009

Stil studie av SSRS deltagare

Dagens konfrancier Janne "skäda" Stenberg varför kallas kärn för skäda kanske ni unnrar å ja skä sia som de ä ja vad inte för han sar mar ud som a gammel luggater trana som fastnat opp i Hornborgar sjön. Men trots detta så va kärn riktigt bra å får ett MVG i betyg.

Här Magnus Rydell på munspel å det skä sis att han e den sjukaste människa ja nånsin känt trots att han jobbar på ambulansen. Men mannen i fråga var en hejjare på munspel å övriga orkester får precis som janne MVG. Köpte faktiskt deras skiva som dom sålde till det ringa priset 50 kr.

Här möter vi Odden med en Minor 31 på släp en kväll vi stävar ut mot fiskeplatsen för natten.


Magnus Rydell i ett solo.



Sångaren Virginia , magnus å Stefan




måndag 10 augusti 2009

Sjöräddningen i Bua 100 år

Helikoptern vinschar (hur fan stavas det nu då ) ja ja hursom helst hissades det folk upp ur vattnet.




Här setter vi å får uss lide mad



Här ett pär rant gromma herla "kohawe Kjell å Helge på binnerits herle Ronny å da sa ju rätt nöjda ud.




fredag 7 augusti 2009

Navy seals

I dag hade N S problem så dom ringde in ett riktigt ess tyvär tröt luften så ja kunde inte slutföra mitt uppdrag men det kommer mer dag å ja ger mig ICKE innan ja lyckats. Så måndag blir det till Falken berg å fylla 5 tuber vilket bör ge en dyktid på 4-5 timmar så som min gamla farfar hade sagt "skam den som ger sig".






feskets underbara sider.

Daler å feskeflötta på väj ud på sjöön

Här e Svahns Stig mä båden Monica




Här skä reskaben i för nattas första dra



Tumlare i sikte

























Ja eller hur som "Åke skulle säg"








Här körs vajrarna in efter första halet